Tomurcuk Vakfı, zihinsel engelli çocuğu olan aileler tarafından 2010 yılında kurulmuştur.

Zihinsel engelli bireyleri, eğitim ve üretim ortamında kendilerine yeterli hale gelecek şekilde eğitmek, topluma uyumlarını, iş edinme becerilerini geliştirmek, üretken hale getirmek ve sosyal rehabilitasyonlarına destek olmak üzere çalışmalar yapan Vakıf, özellikle ebeveynlerin vefatından sonra vakıf çatısı altında korumaya aldığı engelli bireylere yaşamlarını sürdürecekleri, üretim ve sosyal yaşamlarını devam ettirecekleri “ Yaşam Merkezi”ni de zihinsel engelli bireylerin hizmetine sunmayı amaçlamaktadır.

Vakfımızdan yararlanan kitlenin büyük çoğunluğu sosyo-ekonomik yönden dar gelirli sayılabilecek ailelerden oluşmaktadır. Bu çocuklara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgili mevzuatlara göre okullara ödenen  eğitiminin yanında Vakıf tarafından sosyal yönden gelişimlerini sağlamak amacıyla haftanın 2 tam günü Vakıf Atölyelerinden faydalanma olanağı sunulmakta ve ücretsiz öğle yemeği imkanı tanınmaktadır.

Ayrıca, öğrenciler çeşitli zamanlarda planlanan sinema, tiyatro ve sosyal aktivitelere katılmakta, vakfın bu politikası sonucunda da çocuklara sosyalleşme, ailelerine de kendilerine zaman ayırma olanağı yaratılmaktadır.

Vakfımız Resim Atölyesinde profesyonel ressam eğitmenler eşliğinde öğrencilerimiz tarafından yapılan resimler, yıl sonunda çeşitli galerilerde sergilenmekte ve tablo satışlarından elde edilen gelir, ressam öğrencilerimize verilmektedir.