GÖNÜLLÜLÜK NEDİR?

Bir bireyin karşılık beklemeden, başka bireylerin yaşam kalitesini artırmak için, içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak, bir toplumsal girişime ya da bir sivil toplum kuruluşu (STK) bünyesindeki çalışmalara katkı sağlamasıdır

GÖNÜLLÜLÜK ŞARTLARI NELERDİR?

• 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Kolej ve Lise Dengi Okullarla yapılan çalışmalarda okul onayı ve öğretmen eşliğinde çalışmaya veya etkinliğe katılmak,
  • Vakfın, amaçlarını benimsemek,
  • Gönüllülük öncesinde kurum uzmanları (Psikolog, özel eğitim uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı) tarafından yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına katılmak,

NASIL GÖNÜLLÜ OLURUM?

Gönüllü Formumuzu doldurup bilgilendirme toplantısına katıldıktan sonra vakfın etkinlikleri doğrultusunda gönüllülük yapabilirsiniz.

Bireysel olarak gönüllülük yapabileceğiniz gibi çalışıyorsanız iş arkadaşlarınızla birlikte vakfın amaçları doğrultusunda bir etkinlik önerebilir ve kabulü halinde organizasyonun da görev alabilirsiniz.

BİRLİKTE NELER YAPABİLİRİZ?

• Vakfın yararına organizasyonlar düzenleyebiliriz.
  • Meslek alanınız veya uzmanlığınız kapsamında eğitim ve/veya atölye çalışmaları yapabilirsiniz.
  • Sergi salonunuz varsa, Resim Atölyemizin çalışmalarını sergileme olanağımız olabilir.
  • Tomurcuk Ritim Grubunun sahne alacağı ortamlar yaratabilirsiniz.
  • Vakfımızı ziyaret ederek, çocuk ve gençlerimizle keyifli saatler geçirebilirsiniz.
  • Düzenlediğimiz etkinliklere davetli olarak katılabilir veya biletli bir etkinlik ise bilet satışı konusunda destek olabilirsiniz.
  • Faaliyet ve etkinliklerimiz çevrenize duyurabilir ve onların da katkı vermesini sağlayabilirsiniz.

Sizler, ne kadar gençlerimizin ve bizlerin yanındaysanız, bizler o kadar güçlüyüz.